Известие

Collapse
No announcement yet.

Свещи Голден Лодж

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
    Не му разбирам. Само помня, че преди време от най-бързата 2.0 8в на Mimouzunov извадихме 5 различни свещи и 3 еднакви И бяха събирани от мазета и москвичи...Аз винаги съм бил с хубави маркови свещи, а той винаги ме е биел или сме били на кантар
    Това само доказва колко непретенциозен е 8v-мотора. Макар че калпавите свещи са си калпави свещи дори и за непретенциозен мотор ... На Милена лебеда докато беше с Beru само ядове брахме - постоянно се разхлабваха (съвсем сериозно), правеха страшен налеп - като някакви тумори се събираше между електрода и резбата ... Сега й сложих моите старите Denso и познайте 'къв е резултата - няма повече саморазвиване, и свещите са керемидени на цвят ... да не говорим пък как тръгна да върви тая пущина ...
    Тъй че ... внимавайте какво слагате в колата. Може и да са 5 различни и 3 еднакви свещите, но да са свястни!!!
    155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
    Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Само не разбрах, кой ще грабне моята торба с Лоджи?!
      Гарантирано са на около 15-20 000.
      Мода ви го излъгах, имам три свещи, чисто нови 25 хлд. Тоест като нормалните, ама с шестограм 13/16 или 20,6 или 21 мм.
      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Еми ако някой кара с 25 HLD - по-добре да ги вземе той. Поне да му е тамън комплекта.

Comment

Извинявам се за неистината, ама 25 хлд, дето ги имам са си точно 16 мм, а не посочените по-горе!
          просто келеша ми е сглобил бал 24 от четри оценки и е приет в ТУ и съм на черешата!
          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
            Извинявам се за неистината, ама 25 хлд, дето ги имам са си точно 16 мм, а не посочените по-горе!
            просто келеша ми е сглобил бал 24 от четри оценки и е приет в ТУ и съм на черешата!
            Ми да ти е жив и здрав и да изкласи подобаващо !!! Ще пия и аз едно за вашето щастие ! Ай наздраве !

Comment

Наздраве!
              Само някой гад-мод да не ни развали кефа!
              Големи гадове са!

Comment

Здравейте,
                Моите свещи им дойде времето да ги сменя и ми ги смениха с Beru Z29. за около 7 лв бройката. Какво ви е мнението за тях? Притеснявам се щото предните ми бяха goldan loge 4-полюсни , а тези са еднополюсни, нормални.
                sigpic 155 1,7 TS

Comment

за мен Беру за добри,аз на 145-цата бях сложил такива и още няма грижи с тях хем на гас се кара !
                  Alfa 145 1.4 t.s

Comment

Първоначално публикувано от venci_kk Покажи съобщение
                    Здравейте,
                    Моите свещи им дойде времето да ги сменя и ми ги смениха с Beru Z29. за около 7 лв бройката. Какво ви е мнението за тях? Притеснявам се щото предните ми бяха goldan loge 4-полюсни , а тези са еднополюсни, нормални.
                    И аз съм с такива колата работи много добре както на бензин така и на газ
                    Само че малко са те метнали с цената - обикновено се намират на ~4лв/бр
                    Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

Здравейте колеги от доста време не съм писал че бях малко в чужбина .Днеска след като от доста време вече мисля по въпроса реших да екпериментирам върху 156 2.5 24,а именно да сменя свещите.Почнах да мисля така щом 155 8 клапана излиза от завода с Голден Лодж 25 хлд и после след като фирмата фалира официалния наследник на тази свещ е NGK PFR6B какво ще стане ако на 156 която излиза с NGK сложа Голден Лодж ,помислих логично ,че слагат NGK защото вече няма Голден Лодж ,а и по стария мотор 2.5 12к е с голден лодж.След като го обсъдих с колегата THECLEANER реших да опитам и останах приятно изненадан колата тръгна много по добре.
                      Ще използвам момента да кажа че по горе в темата колегата Алфаузер казва за NGK че не са подходящи за 155 защото калпачетата пречат ,но не и на модела NGK/PFR6B които са подходящи за 155 8 клапана и Алфа Ромео ги дава за заместник на Голден Лодж
                      Attached Files
                      155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Да се уточним - казах, че НЯКОИ модели на NGK не пасват на оригиналните кабели на 155 по простата причина, че не им се махат калпачетата. Написах също така, че има и модел със калпачета, които се свалят - за тях не вярвам да има проблем да се слагат на 155 - даже аз си търся такива

Comment

.

Да поясня,модела на NGK за 8 клапановите верижни туин спаркове са безрезисторни едноелектродни BCP6ES.
                          Представят се много прилично,но има вече и доста ментета по 4-5-6лв.Истинските струват около 9 лева и се намират в магазини за японски авточасти.
                          Прекрасна свещ е и Шампиона,дори и резисторен RC6YC-стига да е истински.
                          Аз лично карам с 4 Иридиума на Дензо и 4 Сплитфайъра Трипъл Платинум.Дензото не е нищо особено.
                          .....Но Сплитфайъра е истината.Това е свеща.На който и да съм сложил сплитки се ражда особено на газ.
                          Моя личен съвет е да забравите всички отхвърлени от италиянските производители марки като Бош,Беру,Саджем и т.н.
                          .......И да слагате свещи с доказан произход,че навсякъде са огън.
                          ПС.На BCP6ES,BCP6ET камбанките се свалят.Аз не се сещам NGK на които не се свалят.Възможно е леко да са пресовани притиснати(личи си ако имат по една или 2 дамги канбанките едни срещу други) но това не значи че не се свалят.
                          Last edited by AnastasKOSTOV-REX; d.m.y г., 23:06.
                          155 2.0 TS '93 + GTV 2.0 TS '96 - евридейките
                          1750 BERLINA '69 + SPIDER 2.0 S4 '91 - "ОТ НАЙ-ИСТИНСКИТЕ"
                          GTV2.0 GRAND PRIX '81 + 90 1.8 SUPER '85 - for джуро
                          ex:1750 BERLINA '67 + SPRINT 1.5 QV '86 + 155 1.8 '94 + 156 1.8 '00 - бившите

Comment

Първоначално публикувано от AnastasKOSTOV-REX Покажи съобщение
                            Да поясня,модела на NGK за 8 клапановите верижни туин спаркове са безрезисторни едноелектродни BCP6ES...
                            За модела съм съгласен, но за сваляемите калпачета - не.
                            Лично аз счупих електродите на две свещи, защото си мислех, че са затегнати калпачетата малко повече, или че фабрично са притиснати малко повече - не мога да цитирам модела обаче.
                            Иначе за Беру и т.н. "марки" съм на 100% съгласен, че колкото по-далеч от туин-спарка, толкоз по-добре !!!

Comment

Еее, оказва се значи според вас, че съм се минал с тези Beru 29. Трябваше преди да позволя на майстора да ги поръча и сложи да ви попитам. Жалко ....
                              sigpic 155 1,7 TS

Comment

Първоначално публикувано от nicola 59 Покажи съобщение
                                Здравейте колеги от доста време не съм писал че бях малко в чужбина .Днеска след като от доста време вече мисля по въпроса реших да екпериментирам върху 156 2.5 24,а именно да сменя свещите.Почнах да мисля така щом 155 8 клапана излиза от завода с Голден Лодж 25 хлд и после след като фирмата фалира официалния наследник на тази свещ е NGK PFR6B какво ще стане ако на 156 която излиза с NGK сложа Голден Лодж ,помислих логично ,че слагат NGK защото вече няма Голден Лодж ,а и по стария мотор 2.5 12к е с голден лодж.След като го обсъдих с колегата THECLEANER реших да опитам и останах приятно изненадан колата тръгна много по добре.
                                Ще използвам момента да кажа че по горе в темата колегата Алфаузер казва за NGK че не са подходящи за 155 защото калпачетата пречат ,но не и на модела NGK/PFR6B които са подходящи за 155 8 клапана и Алфа Ромео ги дава за заместник на Голден Лодж
                                ето и тук ги ползват НЖК-то - http://forum.alfa156.net/forum/forum....asp?TID=52240
                                Тук - http://www.ngkpartfinder.co.uk/car_c...156&engine=2.5 тази свещ я дават точно за 2.5 мотора.

Отделно на това, тази свещ е Double Platinum Spark Plug и се слага и на Субару WRX 2005 и т.н. което значи че не е най-обикновенна! Нормално е както при теб е хубав бензина да имаш разлика!

Даването на газ, води до пристрастяване!
                                Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                                Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Working...
                                X